Hozzávalók
Mandulás dacquoise
- 200 g mandula
- 6 tojásfehérje
- 170 g porcukor
- 50 g liszt
Mézes mascarpone
- 3 tojássárgája
- 110 g méz (vagy 50 g méz és 60 g barna cukor)
- 750 g mascarpone (vagy 400 g mascarpone és 500 ml tejszínhab)
- 60 ml amaretto
Saláta
Melegítsük elő a sütőt 150 ° C hőmérsékletűre. Rajzoljunk fel zsírpapír aljára 3 db 18 cm átmérőjű kört, készítsük elő a tepsit/tepsiket, béleljük ki a papírral.
A mandulát őröljük teljesen finomra. A tojásfehérjéket verjük kemény, fényes habbá a részletekben hozzáadagolt porcukorral. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, forgassuk hozzá az mandulát és a lisztet.
Töltsük habzsákba, és nyomjuk az előkészített tepsikbe 3 kör alakú lapot belőle.
15 perc alatt sül aranybarnára, 5 perc hűlés után fordítsuk át porcukorral meghintett zsírpapírra és hűtsük le teljesen.
Keverjük össze tojássárgáját a mézzel és vízgőz felett keverjük habverővel kb.7-8 percig, sűrűre.
Vegyük le és elektromos habverővel keverjük addig amíg lehűl.
- 12 db füge, negyedekre vágva
- 125 g málna (nem muszáj)
- 1 ek amaretto
- tálaláshoz méz
Melegítsük elő a sütőt 150 ° C hőmérsékletűre. Rajzoljunk fel zsírpapír aljára 3 db 18 cm átmérőjű kört, készítsük elő a tepsit/tepsiket, béleljük ki a papírral.
A mandulát őröljük teljesen finomra. A tojásfehérjéket verjük kemény, fényes habbá a részletekben hozzáadagolt porcukorral. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, forgassuk hozzá az mandulát és a lisztet.
Töltsük habzsákba, és nyomjuk az előkészített tepsikbe 3 kör alakú lapot belőle.
15 perc alatt sül aranybarnára, 5 perc hűlés után fordítsuk át porcukorral meghintett zsírpapírra és hűtsük le teljesen.
Keverjük össze tojássárgáját a mézzel és vízgőz felett keverjük habverővel kb.7-8 percig, sűrűre.
Vegyük le és elektromos habverővel keverjük addig amíg lehűl.
Egy edényben keverjük össze az amarettot és a mascarponét, keverjük hozzá a kihűlt tojásos keveréket.
Sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű kerek tortaformába rétegezzük a lapokat a krémmel, úgy, hogy oldalra is jusson a krémből ( a lapok 18 cm átmérőjűek, így a 20cm-es formában, körben lesz egy centis krém).
Tegyük egy éjszakára a fagyasztószekrénybe.
Tizenöt perccel a tálalás előtt tegyük át hűtőszekrénybe.
Tegyük a fügéket és a málnákat egy tálba, szórjuk meg amarettóval és hagyjuk állni 10 percig.
Tálaljuk a tortát a gyümölcsökkel, mézzel.
Forrás: http://gourmetrecepies.blogspot.hu/2011/03/iced-honey-mascarpone-and-almond-cake.html
Dacquoise [dakuááz]
Nevét a délnyugat-franciaországi Dax városától kapta. Olajos magvak lisztjéből, tojásfehérjéből, cukorral készült, piskóta jellegű tészta. Tejszínes vagy vajkrémmel szokták megtölteni.
Sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű kerek tortaformába rétegezzük a lapokat a krémmel, úgy, hogy oldalra is jusson a krémből ( a lapok 18 cm átmérőjűek, így a 20cm-es formában, körben lesz egy centis krém).
Tegyük egy éjszakára a fagyasztószekrénybe.
Tizenöt perccel a tálalás előtt tegyük át hűtőszekrénybe.
Tegyük a fügéket és a málnákat egy tálba, szórjuk meg amarettóval és hagyjuk állni 10 percig.
Tálaljuk a tortát a gyümölcsökkel, mézzel.
Forrás: http://gourmetrecepies.blogspot.hu/2011/03/iced-honey-mascarpone-and-almond-cake.html
Dacquoise [dakuááz]
Nevét a délnyugat-franciaországi Dax városától kapta. Olajos magvak lisztjéből, tojásfehérjéből, cukorral készült, piskóta jellegű tészta. Tejszínes vagy vajkrémmel szokták megtölteni.