Hozzávalók (7 db nagy, vagy több kicsi körtéhez)
- 450 g őrölt mandula
- 22 dkg porcukor
- 17 dkg búzadara
- 1 narancs héja, reszelve
- 3 tojásfehérje
- 1 cs vaniliás cukor
- 2 tk narancslé
- + porcukor amivel megszórjuk a körtéket
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra
Keverjük össze a mandulát, a porcukrot, a búzadarát és a narancshéjat.
Egy másik edényben keverjük a tojásfehérjét a vaníliával és a narancslével addig amíg összekeverednek, öntsük a mandulás keverékhez, keverjük ösze, majd gyúrjuk tésztává.
Osszuk 7 részre, formázzunk belőlük körtéket. (Ha több darabot szeretnénk, akkor természetesen kisebbet is formázhatunk.)
Tegyük őket egy kibélelt sütőlapra, süssük 20 percig, világossárgára.
Teljesen hűtsük le, mielőtt megforgatjuk porcukorban.
Díszíthetjük levelekkel, szegfűszeggel.
Forrás: http://heneedsfood.com/2013/05/kru-ke-pears