2014. szeptember 2., kedd

Fahéjas, banános tekercsek



Hozzávalók
Töltelék

  • 150 g barnacukor
  • 50 g cukor
  • 2 tk fahéj
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 4 dkg csésze mogyoró, apróra vágva
  • 1 ek vaj, olvasztva
Tészta
  • 41 dkg liszt
  • 2 ek cukor
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 1 db banán összetörve
  • 7 ek vaj, olvasztva
  • 1,8 dl író
  • csipet só
Krém
  • 11 dkg krémsajt, szobahőmérsékletű
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 tk tej
  • 3 dkg dió, apróra vágva (opcionális)

Elkészítés
A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat.

A tésztához eőször keverjük össze a száraz anyagokat, majd adjuk hozzá az írót, a tört banánt és 2 ek olvasztott vajat, keverjük puha tésztává.
Gyúrjuk át lisztezett felületen. Az ujjainkkal nyomkodjuk 25 x 35 cm-es téglalappá.
Kenjük meg 2 ek olvasztott vajjal. Szórjuk meg a töltelékkel, 1-2 cm-t hagyjunk meg a széleinél. Tekerjük fel a rövidebb végétől kezdve.

Vágjuk 9 egyenlő részre.
Kenjünk ki 1 ek olvasztott vajjal egy 20 x 20 cm-es tepsit, tegyük bele a tekercseket.
Kenjük meg a tetejét még legalább 2 ek olvsztott vajjal.
Süssük előmelegített 220°C hőmérsékletű sütőben 18-20 percig.

Keverjük össze a krém hozzávalóit,  a megsült és még meleg tekercsekre kenjük rá a krémet.

Forrás: http://insidebrucrewlife.com/2014/02/banana-nut-cinnamon-rolls