Hozzávalók
Töltelék
- 150 g barnacukor
- 50 g cukor
- 2 tk fahéj
- 1/4 tk szerecsendió
- 4 dkg csésze mogyoró, apróra vágva
- 1 ek vaj, olvasztva
- 41 dkg liszt
- 2 ek cukor
- 1,5 tk sütőpor
- 1,5 tk szódabikarbóna
- 1 db banán összetörve
- 7 ek vaj, olvasztva
- 1,8 dl író
- csipet só
- 11 dkg krémsajt, szobahőmérsékletű
- 12,5 dkg porcukor
- 1 tk tej
- 3 dkg dió, apróra vágva (opcionális)
Elkészítés
A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat.
A tésztához eőször keverjük össze a száraz anyagokat, majd adjuk hozzá az írót, a tört banánt és 2 ek olvasztott vajat, keverjük puha tésztává.
Gyúrjuk át lisztezett felületen. Az ujjainkkal nyomkodjuk 25 x 35 cm-es téglalappá.
Kenjük meg 2 ek olvasztott vajjal. Szórjuk meg a töltelékkel, 1-2 cm-t hagyjunk meg a széleinél. Tekerjük fel a rövidebb végétől kezdve.
Vágjuk 9 egyenlő részre.
Kenjünk ki 1 ek olvasztott vajjal egy 20 x 20 cm-es tepsit, tegyük bele a tekercseket.
Kenjük meg a tetejét még legalább 2 ek olvsztott vajjal.
Süssük előmelegített 220°C hőmérsékletű sütőben 18-20 percig.
Keverjük össze a krém hozzávalóit, a megsült és még meleg tekercsekre kenjük rá a krémet.
Forrás: http://insidebrucrewlife.com/2014/02/banana-nut-cinnamon-rolls