Hozzávalók
Tészta
- 250 g liszt
- 80 ml víz
- 125 g vaj, szobahőmérsékletű, kockára vágva
- csipet só
- 110 g darált mogyoró
- 120 g barnacukor
- 4 db tojás
- 20 g kakaópor
- 2 ek tejszín
- 1 tk rum
- csipet só
- 60 g porcukor
- 20 g méz
- 255 ml tej
- 30 g vaj
- dió
- szeletelt mandula
- almacsipsz
- 10 db csokilevél, menta levélre felhordva
Keverjük össze a mogyorót, a sót és a kakaóport.
Egy másikban edényben keverjük habosra a tojást a cukorral. Adagoljuk hozzá a mogyorós keveréket, keverjük simára. Öntsük hozzá a tejszínt és a rumot.
Tészta
Gyúrjunk tésztát a hozzávalókból. Csomagoljuk be folpackba és hűtsük 1 órán keresztül.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, béleljük ki a kosárka formákat, az aljukat szurkáljuk meg villával.
Adagoljuk bele a tölteléket.
Előmelegített sütőben 180°C hőmérsékleten süssük 25-30 percig.
Karamellgyöngyök
Forraljuk fel a cukrot és a mézet a tejben. Adagoljuk hozzá a vajat is, és sűrítsük be. Hagyjuk teljesen kihűlni, vágjuk fel kis kockákra majd formázzunk két tenyerünk között golyókat belőlük.
Csokoládélevelek
A mentaleveleket mossuk meg, hagyjuk megszáradni..
Vízgőzön olvasszunk fel 40 g étcsokoládét.
Ecsettel egyenletesen vigyük fel a csokoládét (kb.1-2 mm vastagságban) a levelekre.
Hagyni megszáradni, majd húzzuk le óvatosan a mentalevelet a
csokoládéról.
Almacsipsz
1 db almát vágjunk fel vékony szeletekre, mártsunk citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. Sütemény kiszúróval vágjunk belőlük virág, vagy egyéb tetszőleges formákat, szárítsuk ki aszalógépben vagy sütőben.
Díszítsük a kosárkák tetejét a hozzávalókkal.1 db almát vágjunk fel vékony szeletekre, mártsunk citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. Sütemény kiszúróval vágjunk belőlük virág, vagy egyéb tetszőleges formákat, szárítsuk ki aszalógépben vagy sütőben.
Forrás: http://atdownunder.com/2010/04/26/fall-into-you