2014. szeptember 5., péntek

Koala cupcake

A citromos, ausztrál fűszerkeveréktől illatozó Koala cupcake még ráadásul nagyon bájos is.

Hozzávalók
Tészta

  • 12,5 dkg vaj, puha
  • 25 dkg porcukor
  • 1/2 tk  ausztrál citrom-mirtusz fűszer (bioboltokból) vagy vanília
  • 2 tojás, szobahőmérsékletű
  • 22 dkg liszt
  • 2 púpos tk sütőpor
  • 120 ml tej

Vajkrém

  • 10 dkg vaj, puha
  • 37 dkg porcukor, szitálva
  • 60 ml tej
  • barna/szürke ételfesték (vagy kakaó)

Dekoráció

  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 12 db csokival bevont mandula
  • 12 db dió, felezve
  • olvasztott fehér és feketecsoki a szemeknek


Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljük ki papírral a muffinsütő mélyedéseit.
Keverjük össze a vajat és a cukrot. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, keverjük habosra.
Adjuk hozzá a liszt felét, majd a tej felét, majd megint a liszt felét és a tej felét.
Tegyük bele a formákba és süssük 20 percig (tűpróba).

A vajkrémhez elektromos keverővel habosítsuk fel a vajat, majd adjuk hozzá az ételfestéket. Adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot és a tejet, egyszerre csak a hozzávalók felét, keverjük krémesre. Kenjük a kihűlt tészták tetejére.

Vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a két féle csokoládét, formázzuk meg a szemeket.
 Tegyük rá a diókat a fülek helyére, és a mandulákat az orrok helyére. Szórjuk meg kókusszal.

Forrás: http://www.notquitenigella.com/2009/08/17/koala-cupcakes-rspca-cupcake-day