Hozzávalók
Tészta
- 12,5 dkg vaj, puha
- 25 dkg porcukor
- 1/2 tk ausztrál citrom-mirtusz fűszer (bioboltokból) vagy vanília
- 2 tojás, szobahőmérsékletű
- 22 dkg liszt
- 2 púpos tk sütőpor
- 120 ml tej
Vajkrém
- 10 dkg vaj, puha
- 37 dkg porcukor, szitálva
- 60 ml tej
- barna/szürke ételfesték (vagy kakaó)
Dekoráció
- 4 dkg kókuszreszelék
- 12 db csokival bevont mandula
- 12 db dió, felezve
- olvasztott fehér és feketecsoki a szemeknek
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljük ki papírral a muffinsütő mélyedéseit.
Keverjük össze a vajat és a cukrot. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, keverjük habosra.
Adjuk hozzá a liszt felét, majd a tej felét, majd megint a liszt felét és a tej felét.
Tegyük bele a formákba és süssük 20 percig (tűpróba).
A vajkrémhez elektromos keverővel habosítsuk fel a vajat, majd adjuk hozzá az ételfestéket. Adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot és a tejet, egyszerre csak a hozzávalók felét, keverjük krémesre. Kenjük a kihűlt tészták tetejére.
Vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a két féle csokoládét, formázzuk meg a szemeket.
Tegyük rá a diókat a fülek helyére, és a mandulákat az orrok helyére. Szórjuk meg kókusszal.
Forrás: http://www.notquitenigella.com/2009/08/17/koala-cupcakes-rspca-cupcake-day