Hozzávalók
- 800 g paprika
- 200 g juhtúró
- 3 db tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
A megmosott kápia paprikákat (egészben) süssük előmelegített 220-230 fokos sütőben maximum 15-20 percig, ne süssük túl!
A megsült paprikákat tegyük egy zacskóba, kössük be a száját, 15 perc múlva húzzuk le a héját, ami nem jön le azt hagyhatjuk rajta is.
Vágjuk le a paprikák kalapját, távolítsuk el a magokat.
A juhtúrót keverjük össze 1 tojással, töltsük a paprikába, de ne púposra, maradjon lapos.
A maradék tojásokat villával verjük fel. Először a tojásban, aztán a zsemlemorzsában forgassuk meg a megtöltött paprikákat.
Süssük ki olajban, tálaljuk még melegen.
A tölteléket természetesen variálhatjuk, tehetünk hozzá, borsot, apróra vágott petrezselymet, vagy paradicsomkockákat, ha túl sós a juhtúró akkor lehet tenni hozzá kis tejfölt stb...
Forrás:http://kamelena.ru/recipe/Perec-farshirovannyj-brynzoj-chushka-byurek