2014. szeptember 15., hétfő

Bolgár paprika burek


Hozzávalók

  • 800 g paprika
  • 200 g juhtúró
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj


A megmosott kápia paprikákat (egészben) süssük előmelegített 220-230 fokos sütőben maximum 15-20 percig, ne süssük túl!
A megsült paprikákat tegyük egy zacskóba, kössük be a száját,  15 perc múlva húzzuk le a héját, ami nem jön le azt hagyhatjuk rajta is.
Vágjuk le a paprikák kalapját, távolítsuk el a magokat.
A juhtúrót keverjük össze 1 tojással, töltsük a paprikába, de ne púposra, maradjon lapos.
A maradék tojásokat villával verjük fel. Először a tojásban, aztán a zsemlemorzsában forgassuk meg a megtöltött paprikákat.
Süssük ki olajban, tálaljuk még melegen.

A tölteléket természetesen variálhatjuk, tehetünk hozzá, borsot, apróra vágott petrezselymet, vagy paradicsomkockákat, ha túl sós a juhtúró akkor lehet tenni hozzá kis tejfölt stb...

Forrás:http://kamelena.ru/recipe/Perec-farshirovannyj-brynzoj-chushka-byurek