2014. szeptember 14., vasárnap

Napocska

Hozzávalók

Töltelék


  • 250 g túró 
  • 1 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 0,5 ek tejföl
Tészta
  • 150-170 g liszt 
  • 1 tk sütőpor 
  • 2 evőkanál vaj 
  • 2 ek tejföl 
  • 1 db tojás
  • csipet só
Megkenni
  • 1 db tojássárgája 

A töltelék hozzávalót keverjük össze, tegyük a hűtőszekrénybe 40 percre.

A liszthez keverjük hozzá a sütőport, a sót, gyúrjuk össze a tészta többi hozzávalójával, ezt is tegyük pihenni a hűtőszekrénybe 40 percre.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra (3 mm) a tésztát.
Kör alakú 12 és 9 cm-es kiszúróval vágjunk ki belőle azonos darabszámú tésztát.
A nagyobb tésztakorongok közepére tegyünk a túrós töltelékből, majd fedjük be a kisebb méretű tésztával.
A nagyobb alsó tészta széleit kenjük le tojással és csipkedjük körben össze, ezek szimbolizálják a nap sugarait (lásd kép!)
Kenjük meg a tetejét is tojássárgájával.
Süssük előmelegített 200 °C hőmérsékletű sütőben 20 percig, aranybarnára.