Töltelék
- 250 g túró
- 1 db tojás
- 2 ek cukor
- 0,5 ek tejföl
- 150-170 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 evőkanál vaj
- 2 ek tejföl
- 1 db tojás
- csipet só
- 1 db tojássárgája
A töltelék hozzávalót keverjük össze, tegyük a hűtőszekrénybe 40 percre.
A liszthez keverjük hozzá a sütőport, a sót, gyúrjuk össze a tészta többi hozzávalójával, ezt is tegyük pihenni a hűtőszekrénybe 40 percre.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra (3 mm) a tésztát.
Kör alakú 12 és 9 cm-es kiszúróval vágjunk ki belőle azonos darabszámú tésztát.
A nagyobb tésztakorongok közepére tegyünk a túrós töltelékből, majd fedjük be a kisebb méretű tésztával.
A nagyobb alsó tészta széleit kenjük le tojással és csipkedjük körben össze, ezek szimbolizálják a nap sugarait (lásd kép!)
Kenjük meg a tetejét is tojássárgájával.
Süssük előmelegített 200 °C hőmérsékletű sütőben 20 percig, aranybarnára.