Hozzávalók
Kenyér
- 300 ml víz (45 °C hőmérsékletű)
- 2 1/4 tk élesztőpor
- 1 tk cukor
- 190 g liszt
- 120 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk tengeri só
- 3 ek parmezán, reszelve
Pesto
- 40 g friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g parmezán, reszelve
- 3-4 ek olívaolaj
Futtassuk fel a meleg vízben a cukorral az élesztőt.
Elektromos keverő edényébe tegyük bele a liszteket és a sót, alacsony fokozaton keverve lassan adagoljuk hozzá a felfuttatott élesztőt. Növeljük a sebességet közepesre, keverjük amíg összeáll labdává.
Ha túl száraz adjuk hozzá 1 ek olívaolajat, ha nagyon ragadós, akkor 1 ek lisztet.
Takarjuk le és hagyjuk meleg helyen kétszeresére kelni, kb. 1 óra.
Amíg kel a tészta, géppel aprítsuk fel a bazsalikomot és fokhagymát, magas sebesség mellett adjuk hozzá a sajtot . Majd alacsony fokozatra kapcsolva adjuk hozzá az olajat.
Nyújtsuk ki a tésztát 25 x 50 cm- es téglalappá.
Kenjük meg a bazsalikomos pestoval,1-2 cm-t kihagyva a széleinél.
Az egyik kisebb oldalától kezdve szorosan tekerjük fel, csípjük össze a végeit, hosszában vágjuk ketté, fonjuk össze.
Tegyük egy 25 cm hosszú, olajozott, magas falú tepsibe, szórjuk meg 3 ek parmezánnal.
Takarjuk le és hagyjuk kelni 30 percig.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Süssük 40 percig, vagy amíg a belső hőmérséklete el nem éri a 90 °C-t. Rácson hagyjuk kihűlni.
Forrás: http://www.bakedbyrachel.com/braided-pesto-bread-recipe