2014. szeptember 10., szerda

Alma jam




Hozzávalók
  • 1 kg alma (kemény, sárgás, zöldes héjú)
  • 1– 1,2 kg cukor, az alma édességétől és az ízlésünktől függően
Mossuk meg, és vágjuk ki az almák magházát. (Ha nem szeretnénk, hogy megbarnuljon áztassuk citromos vízbe, ezt ebben a receptben nem tették meg.)
Szórjuk rá a tetejére cukrot és hagyjuk 10-12 órát (egy éjszakát) állni, hogy a cukor oldódjon.

1. Forraljuk fel kis lángon, folyamatos keverés közben. Tegyünk egy lapot, súllyal a tetejére, így leszorítva az almákat a szirupba, és hagyjuk kihűlni

2. Ismét forraljuk fel, és hagyjuk visszahűlni

3. Az utolsó szakaszban újra forraljuk 5-10 percig, beállítjuk  a szirup sűrűségét, színét.

Rendezzük az almákat sterilizált üvegekbe, tegyük száraz dunsztba.

Forrás: http://babushkinyplyushki.ru/drugoe/varene-iz-yablok.html