2014. október 21., kedd

Krumplis palacsinta



Hozzávalók
  • 250 g burgonya (nyers)
  • 1 db vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 db tojás 
  • 125 ml tej
  • 140 g liszt
  • 0,5 tk só
  • 125 ml víz (meleg) 
  • 2 ek olaj 
  • fekete bors 
A meghámozott felkockázott burgonyát, hagymát és fokhagymát pürésítsük össze.
Adjuk hozzá a tojást és a tejet, keverjük össze.
Öntsük hozzá a lisztet, a sót, a borsot, és újra keverjük alaposan át. Adjunk hozzá meleg vizet és újra keverjük össze, végül öntsük hozzá az olajat is. (Ha úgy érezzük, hogy szükséges vizet még lehet önteni hozzá.)
A szokásos módon süssünk belőle palacsintákat.
Kínálhatjuk tejföllel, reszelt sajttal.

Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/90610