2014. október 28., kedd

Fahéjas pudli keksz



Sok kis golyóból áll össze a kutyus teste, apró segítő kezek imádni fogják!

A sablont innen tudod kinyomtatni, két példányra lesz minimum szükséged: http://www.instructables.com/files/orig/FPD/7FYV/HUVPW1HF/FPD7FYVHUVPW1HF.pdf
A tepsi aljába, a sütőpapír alá csúsztass be két kinyomtatott sablont. Ezt majd sütés előtt ki tudod húzni, hogy a következő adagoknál ismét használhasd.



Hozzávalók
  • 350 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 300 g cukor
  • 225 g vaj, szobahőmérsékletű
  • 1/4 tk só
  • 2 nagy tojás
  • 2 tk vanília aroma
  • 1 tk fahéj
  • 30 g porcukor, mártogatni

Keverjük össze a vajat és a cukrot egy kanál, vagy kézi keverő segítségével, adjuk hozzá a vaníliát és a tojásokat. Majd a sütőport, a sót és a fahéjat is. Ha alaposan összekevertük (még mindig csak kézzel, kanállal) szitáljuk hozzá részletekben a lisztet is. Keverjük, amíg összeáll.

Készítsünk kis golyókat (figyeljük a belső karikákat a méretezéshez), csak a tetejüket mártsuk meg a porcukorban, és nyomjuk a mintába. Lapítsuk össze. A tészta vastagsága kb. 5-6 mm.
A kutyusonként 3db legkisebb méretű golyót nem szükséges összelapítani, mert a sülés során úgyis összesül.

Éles késsel a képen látható módon formázzuk meg a pudlik pofiját.
Óvatosan húzzuk ki a sütőpapír alól a sablonokat.
Süssük előmelegített 175 °C hőmérsékletű sütőben 8-10 percig. A lapon hagyjuk teljesen kihűlni.
Ismételjük a folyamatot, amíg elfogy az összes tészta.

Forrás: http://www.instructables.com/id/SnickerPoodles/?ALLSTEPS