2014. október 27., hétfő

Bagoly süti II.


Hozzávalók (kb. 20 db)
  • 500 - 550 g liszt 
  • 200 g cukor
  • 3 db tojássárgája  
  • 3 ek méz 
  • 140 g tej 
  • 250 g margarin
  • 2 tk sütőpor 
  • 2 ek őrölt gyömbér
  • 50 g csokoládé 
Keverjük össze a maragarint a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgájákat és újra keverjük összze.
Öntsük bele a tejet és a mézet. Keverjük át.

Egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat, a sütőport, a gyömbért, lisztet.
Egyesítsük a két keveréket, dolgozzuk össze. (Ha szükséges kevés lisztet még adhatunk hozzá.)
Formáljunk belőle egy rugalmas, kemény golyót, és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre.

Lisztezett deszkán nyújtsuk 5 mm vastagságúra, és szúrjunk ki belőle köröket.
Villával nyomkodjuk bele a közepére a toll mintázatot (lásd kép!).
Mindkét oldalát középre behajlítva kialakítjuk szárnyait, a felső részt ráhajtva pedig a fejét (lásd kép!).
Habzsákhoz tartozó kerek lyukú fejjel formázzuk a szemeit.

Tészta maradékokból formázzuk meg a csőrt és a karmokat.
Zsírpapírral bélelt tepsiben, előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre.
Ha kihűltek vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben olvasztott csokoládéval díszítjük.

Forrás: http://lady.mail.ru/recipe/13485-pechene-sovy

Egy másik bagoly sütis ötlet:
http://chefcricket.blogspot.hu/2013/10/bagoly-suti.html