Hozzávalók (kb. 20 db)
- 500 - 550 g liszt
- 200 g cukor
- 3 db tojássárgája
- 3 ek méz
- 140 g tej
- 250 g margarin
- 2 tk sütőpor
- 2 ek őrölt gyömbér
- 50 g csokoládé
Öntsük bele a tejet és a mézet. Keverjük át.
Egy másik edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat, a sütőport, a gyömbért, lisztet.
Egyesítsük a két keveréket, dolgozzuk össze. (Ha szükséges kevés lisztet még adhatunk hozzá.)
Formáljunk belőle egy rugalmas, kemény golyót, és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre.
Lisztezett deszkán nyújtsuk 5 mm vastagságúra, és szúrjunk ki belőle köröket.
Villával nyomkodjuk bele a közepére a toll mintázatot (lásd kép!).
Mindkét oldalát középre behajlítva kialakítjuk szárnyait, a felső részt ráhajtva pedig a fejét (lásd kép!).
Habzsákhoz tartozó kerek lyukú fejjel formázzuk a szemeit.
Tészta maradékokból formázzuk meg a csőrt és a karmokat.
Zsírpapírral bélelt tepsiben, előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre.
Ha kihűltek vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben olvasztott csokoládéval díszítjük.
Forrás: http://lady.mail.ru/recipe/13485-pechene-sovy
Egy másik bagoly sütis ötlet:
http://chefcricket.blogspot.hu/2013/10/bagoly-suti.html