Hozzávalók
Tészta
- 170 g kukoricaliszt
- 280 g liszt
- 2,4 dl meleg víz
- 10 g friss élesztő
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 3 ek olívaolaj
Töltelék
- 3 db aszalt paradicsom, olajban
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva
- friss petrezselyem, bazsalikom, egy kis rozmaring
- 3 ek olaj (lehet használni az aszalt paradicsom olaját)
- fenyőmag (esetleg más olajos, apróra vágott magvak)
- só
- bors
Robotgépben keverjük össze a liszteket, a
cukrot és a sót.
Morzsoljuk rá az élesztőt, öntsük rá az
olajat és a vizet, lassan gyúrjuk össze a tésztát (kb.10 perc). (Ha szükséges, tehetünk
hozzá még vizet.)
Takarjuk le, és hagyjuk meleg helyen duplájára emelkedni.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán gyúrjuk
át egy kicsit, majd nyújtsuk ki.
Aprítsuk fel a töltelék hozzávalóit,
keverjük össze és ízesítsük sóval, borssal.
Szórjuk a tölteléket a tészta tetejére,
és vágjuk fel csíkokra.
A legkisebb szalag feltekerésével kezdjünk,
majd a többit szépen sorban illesszük a végéhez.
Hagyjuk meleg helyen 30 percig pihenni, majd süssük 20-30 percig előmelegített 200 °C hőmérsékletű sütőben. (Ellenőrizzük a sütési idő vége felé, hogy semmiképpen ne süljön túl!)
Hagyjuk meleg helyen 30 percig pihenni, majd süssük 20-30 percig előmelegített 200 °C hőmérsékletű sütőben. (Ellenőrizzük a sütési idő vége felé, hogy semmiképpen ne süljön túl!)