2014. szeptember 8., hétfő

Hőlégballon madeleine


Hozzávalók (16 db)
  • 2 db tojás
  • 1 tk vanília
  • 125 g porcukor
  • 100 g liszt
  • 1/4 tk sütőpor
  • 100 g vaj olvasztva, de ne legyen forró
  • ételfestékek
  • fogpiszkáló
  • csokoládé, vízgőzön olvasztva, a díszítéshez 
  • 16 db csokoládé bonbon, a ballonok kosarához
Keverjük össze a tojást és a vaníliát, adjuk hozzá a porcukrot, keverjük sűrű, krémesre.
Öntsük hozzá a sütőporral elkevert lisztet, végül az olvasztott vajat.

Osszuk annyi felé, ahány színre fogjuk ételfestékkel keverni.
Töltsük a színezett tésztákat visszazárható zacskóba (ez a fajta az erőssége miatt javasolt). Vágjuk le a zacskó sarkát és nyomjuk a tésztákat a vékonyan kiolajozott madeleine formákba.

Előmelegített 190 °C hőmérsékletű sütőben süssük 7-10 percig, arra figyeljünk, hogy ne kezdjen barnulni.
Csak akkor kezdjünk hozzá a hőlégballonok összeállításának mikor már teljesen kihűlt.


Forrás: http://www.sheknows.com/food-and-recipes/articles/1037163/hot-air-balloon-madeleine-cookies-recipe

További madeleine receptek a blogon: