Hozzávalók (16 db)
- 2 db tojás
- 1 tk vanília
- 125 g porcukor
- 100 g liszt
- 1/4 tk sütőpor
- 100 g vaj olvasztva, de ne legyen forró
- ételfestékek
- fogpiszkáló
- csokoládé, vízgőzön olvasztva, a díszítéshez
- 16 db csokoládé bonbon, a ballonok kosarához
Öntsük hozzá a sütőporral elkevert lisztet, végül az olvasztott vajat.
Osszuk annyi felé, ahány színre fogjuk ételfestékkel keverni.
Töltsük a színezett tésztákat visszazárható zacskóba (ez a fajta az erőssége miatt javasolt). Vágjuk le a zacskó sarkát és nyomjuk a tésztákat a vékonyan kiolajozott madeleine formákba.
Előmelegített 190 °C hőmérsékletű sütőben süssük 7-10 percig, arra figyeljünk, hogy ne kezdjen barnulni.
Csak akkor kezdjünk hozzá a hőlégballonok összeállításának mikor már teljesen kihűlt.
Forrás: http://www.sheknows.com/food-and-recipes/articles/1037163/hot-air-balloon-madeleine-cookies-recipe
Osszuk annyi felé, ahány színre fogjuk ételfestékkel keverni.
Töltsük a színezett tésztákat visszazárható zacskóba (ez a fajta az erőssége miatt javasolt). Vágjuk le a zacskó sarkát és nyomjuk a tésztákat a vékonyan kiolajozott madeleine formákba.
Előmelegített 190 °C hőmérsékletű sütőben süssük 7-10 percig, arra figyeljünk, hogy ne kezdjen barnulni.
Csak akkor kezdjünk hozzá a hőlégballonok összeállításának mikor már teljesen kihűlt.
Forrás: http://www.sheknows.com/food-and-recipes/articles/1037163/hot-air-balloon-madeleine-cookies-recipe
További madeleine receptek a blogon:
- Tejkaramellás: http://chefcricket.blogspot.hu/2013/08/tejkaramellas-madelein.html
- Igazgyöngy madeleine kagylóban: http://chefcricket.blogspot.hu/2014/06/igazgyongy-kagyloban.html