Hozzávalók
Tészta
- 22 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 10 dkg kakaópor
- 60 ml extra szűz oliva olaj
- 40 dkg cukor
- 4 db tojás
- 2 tk vanilia kivonat
- 21 dkg liszt
- 2,4 dl kávé
- 2 ek Kahlua (kávélikőr)
- 23 dkg krémsajt (pl. Philadelphia), szobahőmérsékletű
- 23 dkg mascarpone, szobahőmérsékletű
- 1/4 csésze cukor
- 4 tojás fehérje
- 2 tk vanilia kivonat
- 1 cs babapiskóta
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Vajazzunk ki egy 33 x 22 cm-es tepsit.
A tésztához egy serpenyőben alacsony lángon melegítsük a vajat, a kakaóport és az olivaolajat, amíg a vaj felolvad. Vegyük le a lángról, és keverjük bele a 40 dkg cukrot, a 4 tojást, és a vaníliát, majd végül a lisztet.
Egy bögrényi tésztát tegyünk félre, a többit tegyük a tepsibe.
Fejjel lefelé nyomjuk bele a babapiskótákat a tésztába.
Keverjük össze a kávét és a Kahluát, kenjük meg vele a piskótákat, hogy azok átázzanak.
Egy másik edényben keverjük össze a krém hozzávalóit.
Kenjük rá a krémet a piskótára.
Kanalazzuk a maradék tésztát a krém tetejére, egy késsel vagy fogpiszkálóval keverjünk bele örvényeket.
Süssük a 45-50 percig, amíg a süti elválik a tepsi oldalától.
Forrás: http://tramplingrose.com/tiramisu-brownies
Az oldalon található további brownie receptek:
BANÁNOS, DIÓS BROWNIE