2014. augusztus 26., kedd

Tiramisu brownie

Tiramisu brownie 
Hozzávalók
Tészta
  • 22 dkg vaj, szobahőmérsékletű
  • 10 dkg kakaópor
  • 60 ml extra szűz oliva olaj
  • 40 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2 tk vanilia kivonat
  • 21 dkg liszt
  • 2,4 dl kávé
  • 2 ek Kahlua (kávélikőr)
Krém
  • 23 dkg krémsajt (pl. Philadelphia), szobahőmérsékletű
  • 23 dkg mascarpone, szobahőmérsékletű
  • 1/4 csésze cukor
  • 4 tojás fehérje
  • 2 tk vanilia kivonat
  • 1 cs babapiskóta

Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Vajazzunk ki egy 33 x 22 cm-es tepsit.

A tésztához egy serpenyőben alacsony lángon melegítsük a vajat, a kakaóport és az olivaolajat, amíg a vaj felolvad. Vegyük le a lángról, és keverjük bele a 40 dkg cukrot,  a 4 tojást, és a vaníliát, majd végül a lisztet.
Egy bögrényi tésztát tegyünk félre, a többit tegyük a tepsibe.
Fejjel lefelé nyomjuk bele a babapiskótákat a tésztába.
Keverjük össze a kávét és a Kahluát, kenjük meg vele a piskótákat, hogy azok átázzanak.

Egy másik edényben keverjük össze a krém hozzávalóit.
Kenjük rá a krémet a piskótára.
Kanalazzuk a maradék tésztát a krém tetejére, egy késsel vagy fogpiszkálóval keverjünk bele örvényeket.
Süssük a 45-50 percig, amíg a süti elválik a tepsi oldalától.

Forrás: http://tramplingrose.com/tiramisu-brownies

Az oldalon található további brownie receptek:


BANÁNOS, DIÓS BROWNIE