2014. augusztus 4., hétfő

Szicíliai görögdinnyezselé


Hozzávalók
500 ml görögdinnyepép
40 g kukoricakeményítő
165 g cukor
1/2 csomag vaniliás cukor
1/4 rúd fahéj

A görögdinnyét vágjuk darabokra, magozzuk ki, és pépesítsük turmixgéppel vagy botmixerrel.
Egy kis adag péphez adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, keverjük el, majd öntsük a maradék dinnyéhez, ízesítsük a cukorral, tegyük bele a fahéjrudat.

Tegyük fel forralni, hagyjuk fortyogni alacsony lángon 20 percig, közben folyamatos kevergessük.
Öntsük formákba (a fahéj rudat távolítsuk el), hűtsük egy éjszakán keresztül.

Tálaljuk csokicsipsszel, pisztáciával, pici őrölt fahéjjal.

Forrás:http://www.manusmenu.com/gelo-di-melone-watermelon-jello