Hozzávalók (24 darab):
Tészta
- 15 dkg liszt
- 17 dkg érett cheddar sajt, finomra reszelve
- 6 dkg parmezán, finomra reszelve
- 5 dkg puha vaj
- 1 ek víz
- só
Paprikás ízesítés
Elkészítés
Keverjük a lisztet, a cheddar sajtot, a parmezánt és a sót egy elektromos keverőben finom szemcsésre.
Ízesíthetjük fűszeresen és paprikásan is, osszuk a tésztát két felé.
Keverjük hozzá a fűszereket, majd a vajat.
Keverés mellett adagoljunk hozzá vizet, amíg a tészta összeáll labdává.
Csomagoljuk be folpackkal és pihentessük a hűtőszekrényben legalább 30 percig.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb 5-6 mm vastagra.
Vágjunk a madár formákat, és a madarak hasából azt a részt, ahol a pohárra fognak ülni (érdemes előtte papírból lemodellezni).
Tegyük őket kb. 3 cm távolságra egymástól, zsírpapírral bélelt sütőlapra.
Készítsük el a madárkák csőrét tökmagból, a szárnyát 3 tökmagból, vagy félbevágott mandulából, a szemét egy szezámmagból. A magokat óvatosan nyomjuk be egy kicsit a tésztába, hogy ne pattanjanak ki sütés után.
Süssük előmelegített 175°C hőmérsékletű sütőben kb.10-12 percig.
Forrás: http://thirstyfortea.com/2014/05
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk szárított rozmaring, nem őrölt
- 1/4 tk szárított kakukkfű
- 1/2 tk szárított petrezselyem
- tökmag
- felezett mandulák
- szezámmag
Elkészítés
Keverjük a lisztet, a cheddar sajtot, a parmezánt és a sót egy elektromos keverőben finom szemcsésre.
Ízesíthetjük fűszeresen és paprikásan is, osszuk a tésztát két felé.
Keverjük hozzá a fűszereket, majd a vajat.
Keverés mellett adagoljunk hozzá vizet, amíg a tészta összeáll labdává.
Csomagoljuk be folpackkal és pihentessük a hűtőszekrényben legalább 30 percig.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb 5-6 mm vastagra.
Vágjunk a madár formákat, és a madarak hasából azt a részt, ahol a pohárra fognak ülni (érdemes előtte papírból lemodellezni).
Tegyük őket kb. 3 cm távolságra egymástól, zsírpapírral bélelt sütőlapra.
Készítsük el a madárkák csőrét tökmagból, a szárnyát 3 tökmagból, vagy félbevágott mandulából, a szemét egy szezámmagból. A magokat óvatosan nyomjuk be egy kicsit a tésztába, hogy ne pattanjanak ki sütés után.
Süssük előmelegített 175°C hőmérsékletű sütőben kb.10-12 percig.
Forrás: http://thirstyfortea.com/2014/05