2014. augusztus 23., szombat

Sajtos madárkák, teáscsésze szélére



Hozzávalók (24 darab):
Tészta
  • 15 dkg liszt
  • 17 dkg érett cheddar sajt, finomra reszelve
  • 6 dkg parmezán, finomra reszelve
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 ek víz
Paprikás ízesítés
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk cayenne bors
Fűszeres ízesítés
  • 1 tk szárított rozmaring, nem őrölt
  • 1/4 tk szárított kakukkfű
  • 1/2 tk szárított petrezselyem
Díszítés
  • tökmag
  • felezett mandulák
  • szezámmag

Elkészítés
Keverjük a lisztet, a cheddar sajtot, a parmezánt és a sót egy elektromos keverőben finom szemcsésre.
Ízesíthetjük fűszeresen és paprikásan is, osszuk a tésztát két felé.
Keverjük hozzá a fűszereket, majd a vajat.
Keverés mellett adagoljunk hozzá vizet, amíg a tészta összeáll labdává.
Csomagoljuk be folpackkal és pihentessük a hűtőszekrényben legalább 30 percig.

Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb 5-6 mm vastagra.
Vágjunk a madár formákat, és a madarak hasából azt a részt, ahol a pohárra fognak ülni (érdemes előtte papírból lemodellezni).
Tegyük őket kb. 3 cm távolságra egymástól, zsírpapírral bélelt sütőlapra.

Készítsük el a madárkák csőrét tökmagból, a szárnyát 3 tökmagból, vagy félbevágott mandulából, a szemét egy szezámmagból. A magokat óvatosan nyomjuk be egy kicsit a tésztába, hogy ne pattanjanak ki sütés után.

Süssük előmelegített 175°C hőmérsékletű sütőben kb.10-12 percig.

Forrás: http://thirstyfortea.com/2014/05