Hm, őszibarack mogyoróval,
eddig még nem párosítottam ezt a két ízt, eddig, most viszont kipróbálom ezt a receptet.
Hozzávalók
5 nagy őszibarack
3 ek friss citromlé
10 dkg kristálycukor
4 tk kukoricakeményítő
10 dkg kristálycukor
11 dkg barnacukor
45 dkg liszt
1 tk sütőpor
1/4 tk só
1 tk őrölt fahéj
22 dkg hideg vaj, kis darabokra vágva
1 db tojás, enyhén felverve
13 dkg apróra vágott törökmogyoró
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, vajazzunk ki egy 22 × 33 cm nagyságú tepsit.
Hámozzuk meg az őszibarackokat, és vágjuk 2 cm-es darabokra. Egy nagy tálban keverjük össze a barackot, a citromlevet, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Tegyük félre.
Egy tálban keverjük össze a 10 dkg cukrot a barna cukorral. Öntsük hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és az őrölt fahéjat.
Adjuk hozzá a hideg vaj kockákat, és egy villa segítségével forgassuk, nyomjuk össze morzsásra.
Keverjük össze az enyhén felvert tojással és az apróra vágott mogyoróval.
A felét nyomkodjuk bele az előkészített tepsibe.
Terítsük rá a barackos keveréket.
Szórjuk rá a tetejére maradék lisztes morzsás részt.
Süssük előmelegített sütőben 35-40 percig, vagy amíg a teteje világosbarna lesz.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be a hűtőszekrénybe, így könnyű lesz felszeletelni
Forrás: http://www.cookincanuck.com/2011/09/peach-crumb-bars-with-hazelnut-streusel-recipe