Hozzávalók (9db)
Tészta:
50 g vaj (szobahőmérsékletű)
100 g cukor 4 ek tejföl 1 tk szódabikarbóna 1 ek ecet 1/4 tk só 250-300 g liszt 2 ek instant cikória Töltelék: lekvár, túrókrém, puding ...
A vajat morzsoljuk össze a cukorral, adjuk hozzá a tejfölt, a sót, az ecetben elkevert szódabikarbónát, keverjük jól össze. Fokozatosan öntsük hozzá a lisztet is. Osszuk két részre.
A cikóriát oldjuk fel 1 tk forró vízben és gyúrjuk az egyik részhez. (Kezdetben ragadós.)
A sötét és világos tésztákat tegyük folpackba csomagolva a hűtőszekrénybe 20-30 percre. Nyújtsuk ki őket 4 mm vastagságúra, és szúrjuk ki 8 cm-s kiszúróval (lásd fotó!).
Tegyünk egymásra egy sötét és egy világos tésztát, fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Vágjuk be a szélétől 8 mm távolságra a képen látható módon 8 sziromra. A szirmok kihajtása után a közepére tegyünk egy másmilyen színű tésztát, mint amilyen a felső szirom.
Töltsük meg a közepét, a képen narancshéj-lekvár látható. Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben kb. 10-12 perc alatt sül meg.
|