320 g liszt
1 tk élesztőpor
30 g vaj
1 tk só
1 ek cukor
150 ml tej
1 db tojás felverve, fele a tésztába, fele a tetejét megkenni
12 szelet sonka/szalámi
A hozzávalókból gyúrjunk tésztát, majd hagyjuk meleg helyen duplájára kelni.
Osszuk 18 (kb. 3 dkg-os) darabra, gyúrjuk őket golyóvá és folpackkal letakarva hagyjuk pihenni 5 percig.
Egy darabhoz 3 tészta golyóra és 2 szelet sonkára lesz szükség.
Nyújtsuk ki a tésztát kicsivel nagyobbra, mint a sonka és tegyük őket egymásra a képen látható módon (tészta-sonka-tészta-sonka-tészta).
Vágjuk be oldalról éles késsel, és csavarjuk meg a képen látható módon.
Hagyjuk duplájára kelni, majd kenjük meg tojással és előmelegített 200 °C-os sütőben süssük aranybarnára (kb. 15 perc).
Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/77500