(6 db)
Tészta
250 g liszt
1,5 tk élesztőpor
40 g cukor
½ tk só
½ tojás
130 ml tej
25 g vaj
A langyos tejben pici cukorral (meleg helyen) futassuk fel az élesztőt.
A liszthez keverjük hozzá a sót, a cukrot, tojást, morzsoljuk össze a vajjal, majd a végén öntsük hozzá a felfuttatott élesztős tejet és gyúrjuk össze.
Hagyjuk meleg helyen 2-3 szorosára kelni.
Gyúrjuk újra át, majd készítsünk belőle 6 db 38 grammos golyót, ezekből lesznek a rákok ollói és lábai.
A maradék tésztát osszuk 6 felé (kb 40-41 g), ez lesz a rákok teste.
A 40 grammos tésztákat (a testeket) töltsük meg a túrós krémmel.
Töltelék
A hozzávalókat keverjük össze.
30 g cukor
130 g túró
1 db tojássárgája
1 cs vaníliás cukor
2 dkg aszalt áfonya/mazsola
A 38 grammos tésztákat osszuk fel
2 db 7 grammos,
és 8 db 3 grammos részre.
A 3 grammos tésztákból formáljuk meg a lábakat csepp alakúra.
A 7 grammos részeket nyújtsuk ki ovális alakúra, majd tekerjük fel, és csippentsük össze a két végét. A hajtás oldaláról metsszük be, és hajtsuk szét két oldalra. Ezek az ollók.
Az elkészült lábakat és ollókat illesszük hozzá a töltött testhez.
Takarjuk le őket folpackkal és hagyjuk őket duplára kelni.
Helyezzük őket zsírpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg fél felvert tojással. Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben 15-18 perc alatt sül készre.
Díszítés:
10 g étcsokoládé
0,3 tk tejföl
A csokoládét mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a pici tejföllel és töltsük habzsákba. Mintázzuk meg vele a rákokat.
Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/75405