2014. július 7., hétfő

Biri-bari-bárányka süti




Hozzávalók 5 db-hoz

  • 135 g kenyérliszt
  • 15 g süteményliszt
  • 2.5 g élesztőpor
  • 110 g tej
  • 15 g kristálycukor
  • 10 g puha vaj
  • csipet só
Töltelék
  • 60 g puha vaj
  • 15 g porcukor
  • 20 g tojás
  • 60 g tejpor
  • 50 g csoki csipsz (durvára vágott csoki)
  • 5 mini csoki csipsz (vagy csoki dara) a szemekhez

Gyúrjunk a hozzávalókból, a vaj kivételével, puha és rugalmas tésztát.
Gyúrjuk bele a vajat, és végezzük el a 'window pane' tesztet:
Diónyi mennyiségű tésztából gyúrjunk golyót és minden irányban óvatosan kezdjük el húzgálni. Ha jól nyúlik anélkül, hogy elszakadna, és mikor felemeljük annyira vékony a tészta, hogy átereszti a fényt, mint egy ablak, innen az elnevezés akkor jó állagú a tészta.(kép a tesztről: http://bit.ly/1j8kgvY)
Ha a teszt nem végezhető el, akkor tovább kell gyúrni a tésztát.

Hagyjuk duplájára kelni, közben készítsük elő a tölteléket.
Keverjük krémesre a cukrot a vajjal, adjuk hozzá a tojást, majd a
tejport. Keverjük jól össze, majd öntsük bele a csokicsipszet is, tegyük a tölteléket a hűtőbe.
Miután megkelt a tészta, dobjuk le a deszkára, és osszuk öt egyenlő részre. Hagyjuk pihenni 10 percig.

Formázzuk a kicsi bárányokat a kép szerint.

1. fej
2. test
3. láb
4. láb
5. szarv

Hagyjuk kelni az elkészült bárányokat 30-40 percig.
Sütés előtt szórjunk lisztet a testekre, és szúrjunk egy-egy lyukat a szemeknek, amikbe tegyünk egy-egy csokicsipszet.
170°C-ra előmelegített sütőben süssük 13 percig.

Forrás: http://bakingintotheether.wordpress.com/2014/01/06/little-sheep-chocolate-chips-bun