2014. július 17., csütörtök

Krumplis kosárka hússal töltve


Hozzávalók
  • 4-5 db közepes méretű burgonya
  • 1-2 ek liszt 
  • 300 g darálthús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek főtt rizs
  • 2 db tojás
  • 100 g reszelt sajt
  • só, bors, petrezselyem
A sós vízben megfőzött burgonyát törjük át, keverjük össze 1 felvert tojással, 5 dkg sajttal, a liszttel és pici vajjal.

A finomra vágott hagymát megdinszteljük és keverjük össze a rizzsel, 1 db tojással, a finomra vágott petrezselyemmel és fűszerezzük ízlés szerint.

Olajozzuk ki vékonyan a kosárka formákat (fém vagy szilikon) és nedves kézzel, óvatosan nyomkodjuk a krumplis keveréket az aljára, oldalára.

Töltsük meg őket a húsos keverékkel, a tetejére szórjuk rá a maradék sajtot és süssük 190 °C-on 35-40 percig.
Forrás: http://slivkoed.ru/recept/Tefteli-v-kartofelnih-korzinochkah/32051