2014. július 14., hétfő

Hangya snack



Furcsa a neve? Lehetne mondjuk sajtos-szalonnás botok is, de abban nincs semmi fantázia 

Hozzávalók

350 g liszt 
10 g expressz élesztő 
1 tk só 
1 ek cukor
1 ek olaj
200 ml víz
150 g sajt
180 g bacon

A langyos cukros vízben futtassuk fel az élesztőt.
Gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Letakarva hagyjuk kétszeresére kelni, majd osszuk 22-24 g-os darabokra, tegyük egy tálcára és takarjuk le folpackkal felhasználásig.
Nyújtsuk ki a darabokat, töltsük meg őket sajttal, formázzuk henger alakúvá (lásd fotó).
Tekerjünk rájuk egy-egy darab bacont, amit rögzítsünk fogpiszkálóval, majd süssük olajban aranybarnára.
Szedjük ki papírtörlőre.




Forrás: http://nyam.ru/recipes/vypechka/drugaya-vypechka/zakuska-muravi