2014. július 29., kedd

Almás, karamellás palacsinta




- Anyaaaa! Ennék valami édeseeeet! 
- Mit kisfiam?
- Nem tudoooom, valamit.
Egy gyors ötlet: Almás, karamellás palacsinta

Hozzávalók (1-2 adag, a mohóság függvényében )
Palacsinta tészta:
1 púpozott ek (35 g) liszt
1 csipet só
1 tk cukor
1 nagy tojás
1/2 tk vanília aroma
100 ml tej

Almás karamell:
1/2 Granny Smith alma
1 ek (30 g) vaj
1 púpozott ek barna vagy muscovado cukor
1/2 tk fahéj

Melegítsük elő a sütőt 200 °C hőmérsékletűre.
Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy tálban csomómentesre.

Olvasszuk fel a vajat és a cukrot egy kis (20cm) tapadásmentes serpenyőben (amit majd sütőbe is be tudunk tenni!).
Dobjuk rá a hámozott almaszeleteket és szórjuk meg fahéjjal.
Karamellizáljuk amíg az alma megpuhul, öntsük rá a tésztát, csak egy kicsit keverjük össze. Addig hagyjuk csak a lángon amíg a tészta elterül, akkor tegyük át a közben felforrósított sütőbe 10-12 percig.
Megszórhatjuk porcukorral, vagy tálalhatjuk tejszínhabbal, még melegen kínáljuk.

Forrás:http://thingswemake.co.uk/2012/05/18/caramelapplecloudpancak