2022. december 17., szombat

Szifonos csokoládéhab

 

Két éve kaptam ajándékba egy Isi Habszifont, óriási keresésbe fogtam receptekért. Az évek használata során nagyon megszerettem a szifont, mert viszonylag gyorsan nagyon finom pohárdesszerteket tudok készíteni vele.

Hozzávalók:

  • 150 g tej/étcsokoládé
  • 250 g tejszín
  • 250 g mascarpone
  • 2,5-3 dl tej


Elkészítés:

Forrósítsuk fel a tejszínt, olvasszuk fel benne a felaprított csokoládét. Hagyjuk hűlni!

A szobahőmérsékletű mascarponét kézi mixerrel keverjük el a részletekben hozzá öntött szobahőmérskletű tejjel.

Öntsük a már szobahőmérsékletűre hűlt csokihoz. Ilyenkor már nem szabad géppel keverni, hiszen nem cél a habosítás, azt majd a szifon végzi ;)
Öntsük a szifonba, csavarjuk bele a patront, legjobb ha hagyjuk 6-8 órát a hűtőben felhasználásig.