2015. január 16., péntek

Almában sült cheesecake


A sült alma finom, a cheesecake még finomabb, és így együtt? Ez jó lesz!

Hozzávalók
  • 6 db alma 
  • 23 dkg krémsajt, szobahőmérsékletű
  • 50 g cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 db tojás
  • 1 tk fahéj

Vágjuk le az almák tetejét és karalábévájóval vágjuk ki a belsejét (távolítsuk el a magházat is).
A krémsajtot keverjük simára a cukorral, adjuk hozzá a tojást és a fűszereket is.
Töltsük meg a krémmel az almákat a 2/3 magasságig.
Tegyük az almákat egy sütőlapra, semmiképpen ne érintkezzenek egymással.
Süssük előmelegített sütőben 175 °C hőmérsékleten 20-25 percig.
Rácson hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük be a hűtőszekrénybe 1-3 órára. Szobahőmérsékleten és hidegen is nagyon finom.
Tálaláskor kínálhatjuk karamell öntettel, morzsával, dióval megszórva a tetejét.

Forrás: http://lecremedelacrumb.com/2014/10/cheesecake-stuffed-baked-apples.html