Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 1 ek sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- maroknyi aprított snidling
- 4 ek vaj, hidegen, kis darabokra vágva
- 10 dkg tejszínes krémsajt
- 180 ml író
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát,a sót, a snidlinget. Morzsoljuk össze a vajjal, kézzel, vagy késes robotgéppel.
Kanalazzuk hozzá a krémsajtot, és a kanállal keverjük át, nem kell homogénre, maradhat kicsit darabos benne a krémsajt.
Adjuk hozzá az írót, és keverjük össze néhány mozdulattal (ne keverjük túl).
Tegyük lisztezett deszkára, hintsük meg a tetejét is liszttel, nyújtsuk ki 2,5 cm vastagságúra. Vágjuk ki a pogácsákat 2,5 cm átmérőjű kerek kiszúró formával.
Előmelegített 230 °C hőmérsékletű sütőben, tapadásmentes sütőpapírral bélelt tepsin, süssük 6-8 percig, aranysárgára.
Melegen a legfinomabb!
Forrás: http://www.howsweeteats.com/2013/05/mini-cream-cheese-chive-biscuits
Tipp: Ha nincs otthon író akkor készíthetünk is:
- 2,5 dl tejben keverjünk el 1 ek frissen facsart citromlevet, 2 perc múlva már használhatjuk.
- 180 ml joghurthoz keverjünk 60 ml tejet
Forrás: http://joythebaker.com/2009/10/the-best-buttermilk-substitutions