2014. szeptember 10., szerda

Mini sajtkrémes és snidlinges pogácsák



Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • maroknyi aprított snidling
  • 4 ek vaj, hidegen, kis darabokra vágva
  • 10 dkg tejszínes krémsajt
  • 180 ml író

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát,a sót, a snidlinget. Morzsoljuk össze a vajjal, kézzel, vagy késes robotgéppel.
Kanalazzuk hozzá a krémsajtot, és a kanállal keverjük át, nem kell homogénre, maradhat kicsit darabos benne a krémsajt.
Adjuk hozzá az írót, és keverjük össze néhány mozdulattal (ne keverjük túl).
Tegyük lisztezett deszkára, hintsük meg a tetejét is liszttel, nyújtsuk ki 2,5 cm vastagságúra. Vágjuk ki a pogácsákat 2,5 cm átmérőjű kerek kiszúró formával.

Előmelegített  230 °C hőmérsékletű sütőben, tapadásmentes sütőpapírral bélelt tepsin, süssük 6-8 percig, aranysárgára.
Melegen a legfinomabb!

Forrás: http://www.howsweeteats.com/2013/05/mini-cream-cheese-chive-biscuits

Tipp: Ha nincs otthon író akkor készíthetünk is:

  •  2,5 dl tejben keverjünk el 1 ek frissen facsart citromlevet,  2 perc múlva már használhatjuk.
  • 180 ml joghurthoz keverjünk 60 ml tejet

Forrás: http://joythebaker.com/2009/10/the-best-buttermilk-substitutions