2014. augusztus 30., szombat

Hattyú




Talán kicsit galambos kinézetűek, picivel hosszabb nyakakat kellene formázni a hattyúkhoz  ;)
Tészta
  • 1,5 tk száraz élesztő 
  • 500 g liszt 
  • 3-5 ek cukor (ízlés szerint)
  • 0,5 tk só 
  • 50 -75 g vaj, puha
  • 2 db tojás 
  • 200 ml tej
Melegítsül fel a tejet, de csak addig amíg a vaj felolvad benne.
A többi hozzávaló segítségével gépben vagy kézzel állítsuk össze a tésztát, gyúrjuk össze és hagyjuk 2 óráig pihenni.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, a képen látható formát vágjuk ki a tésztából, majd formázzuk a fejet, a szárnyakat.
A mintázatot egy villával érdemes belenyomni.

A megformázott madárkákat tegyük rá zsírpapírral bélelt sütőlapra. Kenjük meg a tetjüket és toljuk előmelegített 180 °C
hőmérsékletű sütőbe 25-30 percre. A sütési idő vége előtt 5 perccel húzzuk ki, ismét kenjük be és toljuk vissza az utolsó pár percre.

Máz
  • 120 g porcukor
  • 60 ml tej 
  • 20 g vaj, puha
  • vaníliás cukor, ízlés szerint

Langyosítsuk meg a tejet, annyira csak, hogy a vaj elolvadjon benne, keverjük el benne a porcukrot, ízesítsük vaníliával.

Forrás: http://forum.good-cook.ru/ptopic6716p687021.html