Talán kicsit galambos kinézetűek, picivel hosszabb nyakakat kellene formázni a hattyúkhoz ;)
Tészta
- 1,5 tk száraz élesztő
- 500 g liszt
- 3-5 ek cukor (ízlés szerint)
- 0,5 tk só
- 50 -75 g vaj, puha
- 2 db tojás
- 200 ml tej
A többi hozzávaló segítségével gépben vagy kézzel állítsuk össze a tésztát, gyúrjuk össze és hagyjuk 2 óráig pihenni.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, a képen látható formát vágjuk ki a tésztából, majd formázzuk a fejet, a szárnyakat.
A mintázatot egy villával érdemes belenyomni.
A megformázott madárkákat tegyük rá zsírpapírral bélelt sütőlapra. Kenjük meg a tetjüket és toljuk előmelegített 180 °C
hőmérsékletű sütőbe 25-30 percre. A sütési idő vége előtt 5 perccel húzzuk ki, ismét kenjük be és toljuk vissza az utolsó pár percre.
Máz
- 120 g porcukor
- 60 ml tej
- 20 g vaj, puha
- vaníliás cukor, ízlés szerint
Langyosítsuk meg a tejet, annyira csak, hogy a vaj elolvadjon benne, keverjük el benne a porcukrot, ízesítsük vaníliával.
Forrás: http://forum.good-cook.ru/ptopic6716p687021.html