A kert, a piac még mindig ontja a cukkinit, most kerestem egy édes receptet:
Hozzávalók
- 68 dkg apróra vágott, magozott, hámozott cukkini
- 80 ml citromlé
- 30 dkg cukor
- csipet őrölt szerecsendió
- 30 dkg liszt
- 1 tk fahéj
- 17 dkg hideg vaj, kockára vágva
Vékonyan kenjünk ki egy 18 x 28 cm-es tepsit.
Keverjük össze a cukkinit és a citromlevet egy közepes serpenyőben, és főzzük közepes/magas hőfokon, amíg a cukkini megpuhul (kb.10-15 perc).
Öntsünk rá 10 dkg cukrot, 0,5 tk fahéjat és a szerecsendiót.
Néhány percig még főzzük, majd vegyük le a tűzről.
A lisztet, 20 dkg cukrot, a fahéjat és a hideg vaj kockákat morzsoljuk össze (késes robotgéppel vagy villával vagy hideg kézzel).
Keverjünk össze durván 1 dl morzsa keveréket a cukkinis keverékkel.
A maradék morzsa keveréket felezzük el.
Az egyik felét nyomkodjuk az előkészített tepsi aljára.
Öntsük rá a cukkinis keveréket, a tetejére pedig szórjuk rá egyenletesen a maradék morzsát.
Süssük az előmelegített sütőben 35-40 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni a szeletelés előtt.
Forrás: http://www.tasteandtellblog.com/zucchini-cobbler-bars