2014. augusztus 14., csütörtök

Cukkinis morzsaszelet


A kert, a piac még mindig ontja a cukkinit, most kerestem egy édes receptet:


Hozzávalók
  • 68 dkg apróra vágott, magozott, hámozott cukkini
  • 80 ml citromlé
  • 30 dkg cukor
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk fahéj
  • 17 dkg hideg vaj, kockára vágva
Melegítsük elő a sütőt 190 °C hőmérsékletűre.
Vékonyan kenjünk ki egy 18 x 28 cm-es tepsit.

Keverjük össze a 
cukkinit és a citromlevet egy közepes serpenyőben, és főzzük közepes/magas hőfokon, amíg a cukkini megpuhul (kb.10-15 perc).
Öntsünk rá 10 dkg cukrot, 0,5 tk fahéjat és a szerecsendiót.
Néhány percig még főzzük, majd vegyük le a tűzről.

A lisztet, 20 dkg cukrot, a fahéjat és a hideg vaj kockákat morzsoljuk össze (késes robotgéppel vagy villával vagy hideg kézzel).
Keverjünk össze durván 1 dl morzsa keveréket a cukkinis keverékkel.
A maradék morzsa keveréket felezzük el.
Az egyik felét nyomkodjuk az előkészített tepsi aljára.
Öntsük rá a cukkinis keveréket, a tetejére pedig szórjuk rá egyenletesen a maradék morzsát.

Süssük az előmelegített sütőben 35-40 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni a szeletelés előtt.

Forrás: http://www.tasteandtellblog.com/zucchini-cobbler-bars