Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg cukor
2 db tojás
2 ek vaj, szobahőmérsékletű
2,5 dl tejföl
1 tk szódabikarbóna
22 dkg liszt
5-7 db alma (mérettől függően)
10 dkg omlós kekszmorzsa
10 dkg csokoládé
1/2 tk fahéj
Magház kiszúróval, vagy éles késsel távolítsuk el az almák magházát.
Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét (közben 1-2 ek tejet is keverhetünk hozzá), majd forgassuk össze a morzsával és a fahéjjal, töltsük az almákba.
Tegyük a megtöltött almákat zsírpapírral bélelt, kivajazott formába.
Robotgéppel keverjük össze a tojást a cukorral, és a puha vajjal. A szódabikarbónát keverjük el a tejfölben és öntsük a tojásos keverékhez.
Szitáljuk hozzá a lisztet és jól keverjük el.
Öntsük a tésztát az almák köré és előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük kb. 60-80 percig (tűpróba).
Forrás: http://bit.ly/1noigiZ
Tészta:
20 dkg cukor
2 db tojás
2 ek vaj, szobahőmérsékletű
2,5 dl tejföl
1 tk szódabikarbóna
22 dkg liszt
5-7 db alma (mérettől függően)
10 dkg omlós kekszmorzsa
10 dkg csokoládé
1/2 tk fahéj
Magház kiszúróval, vagy éles késsel távolítsuk el az almák magházát.
Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét (közben 1-2 ek tejet is keverhetünk hozzá), majd forgassuk össze a morzsával és a fahéjjal, töltsük az almákba.
Tegyük a megtöltött almákat zsírpapírral bélelt, kivajazott formába.
Robotgéppel keverjük össze a tojást a cukorral, és a puha vajjal. A szódabikarbónát keverjük el a tejfölben és öntsük a tojásos keverékhez.
Szitáljuk hozzá a lisztet és jól keverjük el.
Öntsük a tésztát az almák köré és előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük kb. 60-80 percig (tűpróba).
Forrás: http://bit.ly/1noigiZ