- 350 g kukoricaliszt
- 200 g étkezési keményítő
- 130 g cukor
- 3 tojássárgája
- 250 g vaj
- 2 tk sütőpor
- 2 ek mandula likőr
- 1 citrom reszelt héja
A díszítéshez:
- porcukor
- szegfűszeg
A puha vajat keverjük habosra a tojássárgájával, a cukorral, a mandulalikőrrel.
A kukoricalisztet keverjük össze a sütőporral, és a citromhéjjal együtt adjuk a vajas részhez.
Gyúrjuk gombóccá, csomagoljuk folpackba és tegyük be egy órára a hűtőszekrénybe.
Osszuk diónyi, kb. 20 grammos darabokra.
Formáljunk belőle golyókat, hempergessük meg cukorban, 1-1 szegfűszeget nyomjunk a tetejébe és az aljába (lásd kép).
Sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített 200 °C hőmérsékletű sütőben 15-20 perc alatt sül készre.