2013. október 7., hétfő

Boszorkány kalap


Nyújtsunk ki vajas leveles tésztát vékonyra. 
Vágjunk ki belőle 7,6 cm átmérőjű köröket, és a palásthoz háromszögeket, egy oldaluk 10 cm a másik kettő 9,5 cm. 
A háromszögeket tekerjük rá fém kúpokra.
A tésztákat kenjük meg felvert tojással és fedjük be mákkal.
Tegyük őket zsírpapírral bélelt tepsire. Ahol a tészta érintkezik a kúpon, az legyen alul, és a körök közül egyet érdemes az üres felületével felfelé tenni a tepsire, hogy lehessen látni, mennyire barnul a tészta.
Fél óráig pihentessük a hűtőszekrényben, majd 200°C-ra előmelegített sütőben süssük 6-8 percig, aranybarnára.
Hagyjuk kihűlni, töltsük meg töltelékkel. Ez lehet sós, sajtos éppúgy, mint édes, túrós, tejszínes, pudingos…
Ha a kúpon sült tészta alja nem illeszkedik a kerek alaphoz egy konyhai ollóval faragjuk meg egy kicsit.
A képen a kalapot tovább díszíti egy vékonyka sajt szalag, fehér színű sajtból, amire már csak egy sárga színű sajtból vágott csat hiányzik.

Forrás: http://www.hungryhappenings.com/2011/10/turn-store-bought-crescent-dough-into.html